saljjobb.se

Avd IT, IT Avdelningen, Enheten IT Fördjupad Service

 

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Varje år sammanför vi på olika sätt tusentals arbetssökande med arbetsgivare som behöver nya medarbetare. Vi har den samlade kunskapen om arbetsmarknaden, branscher och yrken. Som medarbetare hos oss får du, tillsammans med våra ca 12 000 kreativa och professionella medarbetare, vara med och bidra till att öka sysselsättningen och en välfungerande arbetsmarknad. 

 

Vilka är vi?

Vi på enheten Fördjupad service kokar ner vårt uppdrag till att leverera WOW-upplevelser till våra arbetsförmedlare, specialister och externa aktörer som arbetar med att få arbetssökande och arbetsgivare att växa. För att lyckas med vårt uppdrag arbetar vi agilt och utvecklar innovativa tjänster nära användarna. Att tänka nytt och omsätta det i vår verksamhet är viktigt för oss!

Vi befinner oss i en spännande digitaliseringsresa och har höga ambitioner inom området AI & data science.

Detta är för dig som vill bygga något nytt, forma våra framtida arbetssätt, arbeta med lösningar & teknik i framkant samt bidrar till samhällsnytta!

Uppdraget

Vi söker en drivande affärsanalytiker (Business Analyst) med stark kommunikationsförmåga och förståelse för data science, affärs- och IT-behov.

Som affärsanalytiker hos Fördjupad Service är ditt uppdrag att stödja intressenter & produktägare att driva AI-initiativ från idé till produktion med både analys och utformning av nya arbetssätt. Du kommer att arbeta mycket nära data scientist, data engineers, produktägare och verksamhetsexperter som tillsammans med dig har till uppgift att implementera datadriven insikt & data science som en naturlig del i vår kärnverksamhet & produkter.

Du kommer tillsammans med affärsintressenter utforma avancerade analyslösningar, identifiera kundnytta, identifiera databehov & förutsättningar samt fungera som länken mellan olika data & analysfunktioner. Du kommer också stödja utrullningen av lösningar i verksamheten och utforma nya sätt att arbeta.

Du kommer också långsiktigt arbeta med att bygga förutsättningar vad gäller kvalitetssäkrat data & information.

För att lyckas i denna roll behöver du starka analytiska färdigheter och en god förståelse för affärsprocesser. Du har erfarenhet från AI, maskininlärning & data science och förstår dessa koncept väl samt har en stark tilltro på dess nytta och effekt.

Du har bra kommunikationsförmåga, är pedagogisk och trivs med att driva workshops, identifiera behov och driva uppdrag framåt.

Som person är du nyfiken, lösningsorienterad och har en positiv attityd, strävar alltid efter att realisera nya möjligheter. Dina leveranser är av hög kvalitet och du får energi genom att arbeta i en snabbt föränderlig miljö och driva förändring.

I arbetsuppgifterna ingår att

Analysera & förstå affärsbehov och drivkrafter Identifiera nya möjligheter in AI & Data Science Identifiera kundnyttor Utarbeta och förankra data & analysstrategi kopplat till verksamhetsmål Vara delaktig i att driva och uppdragsleda förändring & AI-initiativ från idé till produktion Sprida kunskap och inspirera andra kring nya möjligheter Leda workshops och koordinera olika intressenter

Vem är du?

Du är en affärsanalytiker med erfarenhet & passion för AI & data science. Du har relevant utbildning och/eller erfarenhet av arbete där du har införskaffat dig förståelse runt detta.

Du drivs av att skapa tjänster för kund- och verksamhetsnytta, kan visa på möjligheter med data & data science och får med dig andra på ett entusiasmerande sätt. Du uppskattar breda kontaktytor, teamarbete samt att dela med dig av din kunskap. Du presenterar dina slutsatser och rekommendationer för intressenter och beslutsfattare och har ett genuint intresse av att analyserna ska leda till realiserad kund- och verksamhetsnytta.

Det är meriterande om du

  • Har erfarenhet av att leda & driva förändringsarbete
  • Har förståelse för teknik inom data science ex. datalager, modellutveckling.
  • Förståelse & erfarenhet från agil utveckling
  • Ledaregenskaper och erfarenhet av att leda team och uppdrag

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande. Hos oss finns ett stort engagemang, vi vill göra en samhällsinsats. Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se 

Tillsvidareanställning, heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi sitter i nya fräscha aktivitetsbaserade lokaler på Elektrogatan 4 i Solna strand. Skicka din ansökan märkt med diarienummer Af-2019/0046 7400 senast den 6 december 2019.

Kontaktpersoner

Ulrika Wallén sektionschef – 010-4870685
Veronica Noueched ST 010-488 01 73
Andreas Deniz SACO 010-486 21 98
Ulf Törnkvist SEKO 010-487 04 46

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Löneform    Månadslön
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100 %
Ort    Solna
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    Af-2019/0046 7400
Kontakt    
Ulrika Wallen, 0104870685
Facklig företrädare    
Andreas Deniz, SACO, 010-486 21 98
Ulf Törnkvist, SEKO, 010-487 04 46
Veronica Noueched, ST, 010-488 01 73
Publicerat    2019-10-23
Sista ansökningsdag    2019-12-06

Affärsanalytiker – Data Science, IT-avdelningen enhet Fördjupad service

Ort
Kategorier
Utgår

2019-12-06

Ansök nu

Dela detta jobb